Programul de Master Arta sunetului de film pregătește viitori editori și ingineri de sunet, oferind studenților o cunoaștere detaliată a tehnicilor de specialitate și ocazia dobândirii unei înțelegeri conceptuale a sunetului.
De asemenea, masteranzii se concentrează asupra aspectelor ce ţin de producţia muzicii de film, precum și de procesul de înregistrare și prelucrare. Implicarea studenților masteranzi în realizarea coloanei sonore a unor filme de ficţiune, în colaborare cu colegii de la celelalte specializări, le va permite utilizarea constantă a cunoștinţelor și folosirea competenţelor asimilate. Urmărim, astfel, dezvoltarea spiritului de echipă, dar și concretizarea unui portofoliu personal reprezentativ pentru absolvent.
Înscrierea se face obligatoriu online prin accesarea platformei 2BitsEDU.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Portofoliile/CV-ul complete se predau după înscriere, doar în format electronic. Candidatul trebuie să se asigure că toate elementele solicitate se regăsesc în portofoliu și pot fi accesate, în caz contrar neputând fi admis în examen.
Instituția va pune la dispoziția candidatului, dar numai în urma înscrierii pe platforma 2Edubits, un folder pe o platformă securizată unde acesta poate urca documentele solicitate, folder la care nu are acces decât instituția și candidatul. Accesul la platformă va fi comunicat pe adresa de e-mail folosită la înscriere.
ÎNSCRIERE
- se primesc în concurs absolvenți ai facultăților de profil;
- candidaţii trebuie să fi absolvit o specializare cu 180 credite sau 240 credite;
- candidaţii trebuie să depună un portofoliu conţinând proiecte artistice realizate (portofoliul include copii digitale după filme și alte proiecte relevante);
ETAPĂ UNICĂ
Proba 1
PROBĂ DE SCRIS
se notează de la 1 la 10
- Probă de cultură cinematografică pe baza bibliografiei de concurs
Proba 2
PROBĂ orală
se notează de la 1 la 10
- Colocviu pe baza unui proiect din portofoliul candidatului
Departajarea în caz de medii egale se face după notele obținute la Proba 2 (interviu), respectiv Proba 1 (Probă de cultură cinematografică pe baza bibliografiei de concurs).
BIBLIOGRAFIE
- Holman, Tomlinson: Sound for Film and Television, Focal Press, 2010
- Holman, Tomlinson: Surround Sound, Second Edition: Up and running, Focal Press, 2007
- Nisbett, Alec: Sound Studio: Audio techniques for Radio, Television, Film and Recording, Focal Press, 2003
- Rumsey, Francis & McCormick, Tim: Sound and Recording, Focal Press, 2009
- Sonnenschein, David: Sound Design: The Expressive Power of Music, Voice and Sound Effects in Cinema, Michael Wiese Production, 2002
- Schafer, R. Murray: The Soundscape: The Tuning of the World, Destiny Books, 1994
- Theme Arment, Vanessa: The Foley Grail: The Art of Performing Sound for Film, Games and Animation, Focal Press, 2009