Ultima actualizare 28/03/2025 14:48:09
Studenții și absolvenții de studii în domeniile universității, respectiv Teatru și artele spectacolului sau Cinematografie și media, pot să urmeze cursuri complementare celor de specialitate cu scopul de a obține certificare pentru profesia didactică pe două niveluri – Nivelul I (licență și postuniversitar) și Nivelul II (masterat și postuniversitar). Dacă îți dorești să ajungi profesor, pe lângă cunoștințele de specialitate dobândite prin intermediul studiilor de licență și masterat pentru care ai optat, vei avea nevoie și de o pregătire psihopedagogică, didactică și practică. Această formare specifică îți dezvoltă competențele necesare pentru a transmite celorlalți cunoștințele teoretice și practice de specialitate însușite și este oferită în cadrul Centrului de Pregătire Pedagogică și Didactică din UNATC.
Nivelul I (inițial) corespunde ciclului de licență, cuprinde 30 de credite transferabile (30 ECTS + 5 ECTS examen absolvire) și îți asigură dreptul de a ocupa posturi didactice în învățământul preuniversitar antepreșcolar, preșcolar, primar, gimnazial, profesional și în ciclul inferior al liceului. Nivelul I se desfășoară atât în regim universitar, destinat studenților înmatriculați la studii de licență, cât și în regim postuniversitar, doar cu taxă, adresat absolvenților cu diplomă de licență.
La sfârșitul Nivelului I postuniversitar, studentul va fi capabil:
Înscrierea se face obligatoriu online prin accesarea platformei 2BitsEDU.Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
DOSARDOCUMENTE PENTRU ÎNSCRIERE
DOSAR
ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE LA CONCURSUL DE ADMITERE SUNT:
*Sunt necesare documentele menționate mai sus în format PDF sau JPEG, cu excepția cazului în care este specificat altfel. Este o cerință standard pentru documentele solicitate în procesul de admitere, astfel încât acestea să poată fi încărcate și procesate cu ușurință prin intermediul platformei online. Este important să verificați cu atenție cerințele specifice pentru fiecare document, pentru a vă asigura că sunt îndeplinite toate cerințele și că toate documentele sunt încărcate în formatul solicitat (PDF sau JPEG).
TAXE CPPD POSTUNIVERSITARNIVEL I
TAXE CPPD POSTUNIVERSITAR
Nu se aplică taxă de înscriere la admitere.
CU TAXĂ DE ȘCOLARIZARE
Taxa de studii pentru absolvenții de licență (înscriși în regim postuniversitar) urmează să fie aprobată în ședința de Senat.
Achitarea taxei de studii se face integral, odată cu înmatricularea, sau în mai multe tranșe (2 tranșe). Vor fi înmatriculați doar candidații care promovează examenul de admitere și achită cel puțin prima tranșă din taxa de studii.
Înmatricularea se va face la Secretariatul CPPD (sala 202B, etaj 2), pe baza prezentării dovezii de plată a taxei integrale sau a primei tranșe (chitanță de la casieria UNATC / extras de cont pentru viramentul bancar) și a dosarului cu actele de înscriere în copie pe data de 30 septembrie 2025.
Taxa se poate achita la casieria UNATC (corpul din partea dreapta, opus clădirii principale, interval orar 11:00-15:00) sau prin virament bancar la contul de mai jos (treceți CUI-ul instituției pentru a se realiza plata).
Cont TrezorerieUNATC ”I.L.CARAGIALE” – BucureștiCONT RO57TREZ70220F330500XXXXCUI 4453160TREZORERIA SECTOR 2
La detalii de plată se trece numele candidatului, Modul pedagogic Nivel I Postuniversitar.
PROBĂ UNICĂse notează cu note de la 1 la 106-10 minute/candidat
PROBĂ UNICĂ
a) interviu pe baza motivației pentru completarea studiilor în domeniul Teatru și artele spectacolului/ Cinematografie și media cu cunoștințe și abilități specifice activității de pedagogie artistică și a compatibilității candidatului cu cariera didactică pe baza unei grile de discuție (crearea unui mediu educațional favorabil activității didactice; precizarea unei metode de motivare a participantului la activitatea didactică; enumerarea a trei competențe cheie ale unui profesor)*
b) coordonarea unei activități de învățare (exercițiu) adecvată unei grupe de vârstă indicată de comisie, la care vor participa ceilalți colegi de grupă care își asumă situația dată**
*proba a) se desfășoară sub forma unui interviu, la care participă câte o serie de candidați (8-10 candidați) și comisia de examinare formată din trei membri. Se acordă 3-5 minute pentru fiecare candidat.
**proba b) se desfășoară sub forma unui atelier format dintr-o serie de 8-10 candidați. Se acordă 3-5 minute pentru fiecare candidat. Comisia de examinare observă și evaluează modul de lucru.
BIBLIOGRAFIE RECOMANDATĂ
MENȚIUNI:
CRITERII DE DEPARTAJARE ÎN CAZ DE MEDII EGALE: