Ultima actualizare 02/04/2025 12:36:40
Cursurile programului de studii de Licență Multimedia: sunet, montaj oferă informația teoretică necesară descoperirii și însușirii noțiunilor fundamentale din cele două domenii (montaj și sunet), contribuie la înţelegerea funcţiei pe care ele o au în producţiile cinematografice și oferă oportunitatea dobândirii unei culturi cinematografice.
O parte consistentă a programului o reprezintă activitatea practică: studenții experimentează tehnici specifice sunetului și montajului, în cadrul proiectelor din care fac parte, dezvoltându-și astfel spiritul de echipă și potenţialul creativ. De asemenea, își formează deprinderi avansate de utilizare a programelor de sunet și editare, de grafică și de realizare a efectelor speciale.
Înscrierea se face obligatoriu online prin accesarea platformei 2BitsEDU.Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Portofoliile/CV-ul complete se predau după înscriere, doar în format electronic. Candidatul trebuie să se asigure că toate elementele solicitate se regăsesc în portofoliu și pot fi accesate, în caz contrar neputând fi admis în examen.
Instituția va pune la dispoziția candidatului, dar numai în urma înscrierii pe platforma 2Edubits, un folder pe o platformă securizată unde acesta poate urca documentele solicitate, folder la care nu are acces decât instituția și candidatul. Accesul la platformă va fi comunicat pe adresa de e-mail folosită la înscriere.
Înscriere (PORTOFOLIU)PENTRU ÎNSCRIERE, CANDIDAȚII TREBUIE SĂ PREZINTE UN PORTOFOLIU CARE CONȚINE:
Înscriere (PORTOFOLIU)
Prima lucrare testează capacitatea de a crea o poveste prin montaj video. A doua lucrare evaluează abilitatea de a lucra cu elementele sonore.
Cele două lucrări vor fi denumite după următoarea formulă:
ETAPA I
Proba 1Probă orală
Proba 1
Prezentarea portofoliului candidatului.
Proba 2Probă orală
Proba 2
Testarea memoriei auditive și vizuale / a spiritului de observație și analiză / a capacității de asociere a elementelor unor fragmente sonore, vizuale și audiovizuale.Testul este alcătuit din cinci cerințe:
Răspunsurile se vor da după două audiții / vizionări, fără timp de gândire. Candidații au voie să facă notații pe hârtie în timpul audițiilor / vizionărilor.
ETAPA a II-a
Colocviu de cultură cinematografică și analiza unei secvențe din repertoriul de concurs
Răspunsurile se vor da după două vizionări, fără timp de gândire. Candidații au voie să facă notații pe hârtie în timpul vizionărilor.
Proba 2probă scrisă, cu posibilitatea de a contesta nota primităTranspunere audiovizuală pe baza unui fragment literar
Testarea capacității de descifrare și asociere a informațiilor și semnificațiilor unui fragment literar precum și transformarea acestora într-o structură audiovizuală de sine stătătoare, care să conțină cel mult 25 de cadre.Această structură audiovizuală va fi realizată în scris prin:
Lucrarea nu va fi prezentată sub forma unui tabel.
Proba 3Probă orală
Proba 3
Realizarea unui exercițiu audiovizual pornind de la o suită de 10 fotografiiSusținerea în fața comisiei a unei structuri audiovizuale obținută prin ordonarea dramaturgică a zece fotografii, extrase de către candidat la începutul probei. Această structură va fi argumentată motivând folosirea elementelor de limbaj cinematografic (vizuale și sonore).Acest exercițiu audiovizual va fi prezentat oral prin:
Mijloacele care stau la dispoziția candidatului sunt: recadrarea în interiorul fotografiei, folosirea în mod repetat a fotografiilor, descrierea animării personajelor sau a elementelor prezente în imagine, folosirea mișcărilor de aparat (prin recadrare, în limitele fotografiei). Nu este admisă introducerea de noi elemente vizuale în fotografii.Candidatul poate renunța la cel mult o fotografie, caz în care nota maximă va fi 9.
FILMOGRAFIE
BIBLIOGRAFIE
IMPORTANT:Departajarea între candidați, în caz de medii egale, se face după notele obținute la Etapa a II-a – Proba 3 (Realizarea unui exercițiu audiovizual pornind de la o suită de 10 fotografii).
În caz de medie finală egală și note egale la Proba 3, departajarea se va face în funcție de notele primite la Proba 1 (Colocviu de cultură cinematografică și analiza unei secvențe din repertoriul de concurs), respectiv Proba 2 (Transpunere audiovizuală pe baza unui fragment literar) din cea de-a II-a Etapă.