ÎN VEDEREA OCUPĂRII LOCURILOR RĂMASE LA PROGRAMUL DE STUDII DE MASTERAT ARHIVE AUDIOVIZUALE: PREZERVARE ȘI CURATORIERE, FACULTATEA DE FILM VA ORGANIZA A DOUA SESIUNE DE ADMITERE PENTRU URMĂTOARELE LOCURI:
- 3 LOCURI BUGET
- 2 LOCURI TAXĂ
ÎNSCRIERI: 24, 25 SEPTEMBRIE 2024
PROBE DE EXAMEN: 26 SEPTEMBRIE 2024 – PROBA UNICĂ – INTERVIU
Masterul de Arhive audiovizuale: Prezervare și curatoriere/Audiovisual Archives: Preservation and Programming este primul program de studii de acest fel din România și din Europa de Est și e cu predare în limba engleză. Timp de doi ani, programul le va oferi masteranzilor o formare aprofundată, atât pe plan teoretic cât și practic, pe cele două axe ale valorizării și restaurării patrimoniului audio-vizual. Un proiect integral de restaurare necesită capacități de documentare, o excelentă cunoaștere a contextului istoric și a codurilor estetice și tehnice ale perioadei și spațiului în care a fost realizat filmul, dar și abilități practice de identificare, mânuire, curățare, reparare, scanare, restaurare digitală a imaginii și sunetului și colorizare; în mod similar, alcătuirea unui program de filme implică o vastă cultură cinematografică, o viziune curatorială, abilități de scriere în mai multe registre și de moderare a discuțiilor cu invitații și cu publicul, dar este indispensabilă și o cunoaștere a materialității mediului.
Câteva dintre cursurile și seminariile care vor promova înțelegerea patrimoniului audio-vizual ca pe o materie dinamică, în continuu dialog cu prezentul vor fi: „Istorii și practici curatoriale audio-vizuale”, „Practici de prezervare în audio-vizualul românesc” sau „Restaurarea digitală a imaginii de film”. Îmbinând educația teoretică cu cea tehnologică, programul de Arhive audiovizuale: Prezervare și curatoriere/Audiovisual Archives: Preservation and Programming va pregăti specialiști polivalenți, la curent cu cele mai actuale chestiuni atât tehnice, cât și metodologice și etice din domeniu și capabili să lucreze în cinemateci, festivaluri, cinematografe de artă, mediateci, videoteci, muzee, fundații, asociații sau întreprinderi private deținătoare sau producătoare ale unor colecții audiovizuale din întreaga lume.
Înscrierea se face obligatoriu online prin accesarea platformei 2BitsEDU.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Portofoliile complete se predau după înscriere, în format electronic și tipărit. Candidatul trebuie să se asigure că toate elementele solicitate se regăsesc în portofoliu și pot fi accesate, în caz contrar neputând fi admis în examen.
Instituția va pune la dispoziția candidatului, dar numai în urma înscrierii pe platforma Edubits, un folder pe o platformă securizată unde acesta poate urca documentele solicitate, folder la care nu au acces decât instituția și candidatul. Accesul la platformă va fi comunicat pe adresa de e-mail folosită la înscriere.
ÎNSCRIERE
- Candidații trebuie să fi absolvit o specializare cu 240 credite sau 180 credite
- La înscriere candidații vor depune online în format electronic:
- Scrisoare de intenție;
- CV al candidatei/candidatului
- Un text de maxim 10 pagini care să descrie raportarea candidatului/candidatei la o arhivă audio-vizuală, cu care el/ea a lucrat direct sau la care a fost expus/ă printr-o operă ficțională sau documentară, o expoziție etc.
Opțional: orice alte materiale relevante pentru domeniul de specialitate (filme, eseuri video, scenarii, cronici, texte academice etc.)
Proba unică
probă orală
PROBA SE NOTEAZĂ DE LA 1 LA 10
Interviu pe baza CV-ului candidatului și a portofoliului depuse de candidat la înscriere.
MENȚIUNI:
- Nu se admit contestații la probele orale / practice.
- Probele se notează cu note de la 1 la 10.
- Media minimă de admitere pentru locurile finanţate de la buget şi pentru cele cu taxă nu poate fi mai mică de 6,00 (şase).