Ultima actualizare 02/04/2025 12:35:49
Programul de studii universitare de Licență Cinematografie, fotografie, media – Regie de Film și TV asigură studenţilor educația necesară pentru a putea aprofunda elementele de gramatică și semantică cinematografică, îmbinând deopotrivă noţiunile de teorie cu practica. Absolvenţii acestui program stăpânesc tehnici regizorale utilizate în filmul de ficţiune, în cel documentar și în producţiile de televiziune.
Pe parcursul celor trei ani de studiu, se urmărește aprofundarea și consolidarea culturii cinematografice, formarea viziunii de autor și, mai ales, dezvoltarea creativităţii.
Un aspect extrem de important este dezvoltarea relaţiei regizorului cu actorii și echipa de realizare a filmului, precum și deprinderea unor calităţi manageriale, cu scopul de a putea coordona echipa de producţie.
Programul își pregătește studenții pentru următoarele ocupații: regizor artistic, consultant artistic, asistent regizor artistic.
Înscrierea se face obligatoriu online prin accesarea platformei 2BitsEDU.Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
ÎNSCRIEREPENTRU ÎNSCRIERE, CANDIDAȚII TREBUIE SĂ PREZINTE UN PORTOFOLIU CARE CONȚINE:
ÎNSCRIERE
Obligatoriu:
* Suita de fotografii trebuie să se constituie într-o narațiune (povestire) care să vizualizeze o temă aleasă de candidat dintre cele 10 teme afișate odată cu probele de concurs pe site-ul unatc.ro. Fotografiile trebuie numerotate în ordinea impusă de narațiune.
Opțional:
Candidatul trebuie să se asigure că toate elementele solicitate se regăsesc în portofoliu și pot fi accesate, în caz contrar neputând fi admis în examen.
Instituția va pune la dispoziția candidatului, dar numai în urma înscrierii pe platforma Edubits, un folder pe o platformă securizată unde acesta poate încărca documentele solicitate, folder la care nu au acces decât instituția și candidatul. Accesul la platformă va fi comunicat pe adresa de e-mail folosită la înscriere.
ETAPA I
Proba 1Probă ORALĂ (aptitudini)Proba se notează cu ADMIS / RESPINS
Proba 1
* Temele sunt scurte texte formulate astfel încât să conțină minim un personaj, un spațiu și o situație care trebuiesc folosite de către candidat în scurta narațiune. Candidatul alege locul în care textul apare în desfășurarea narațiunii.** Candidații pot fi examinați pe baza filmografiei obligatorie de examen pe parcursul probelor de examen.
Proba 2Probă ORALĂ (aptitudini)**Proba se notează cu ADMIS / RESPINS
Proba 2
Conceperea și prezentarea unei scurte narațiuni audiovizuale pornind de la 3 fotografii propuse de comisie*.
* O narațiune care să includă informații (personaje, acțiuni, stări, obiecte, elemente de atmosferă) prezente sau sugerate în cele 3 fotografii. Candidatul alege ordinea fotografiilor și locul în care acestea apar în desfășurarea narațiunii.
Analiza unui fragment dintr-un film din filmografia de examen**.
** Candidatul trebuie să identifice filmul, să povestească pe scurt filmul și fragmentul, să identifice rolul fragmentului în film, să prezinte elemente speciale de imagine și sunet, să identifice personajul principal din fragment și film (dacă e cazul) etc. Candidații pot fi examinați pe baza filmografiei obligatorie de examen pe parcursul întregului examen.
ETAPA a II-a
Proba 1Probă de scrisProbele se notează de la 1 la 10
Transpunerea unui text din literatura română, la alegerea comisiei, într-o narațiune audiovizuală*.
* Candidatul adaptează textul literar, îl structurează și îl transformă într-o succesiune de imagini însoțite de o coloană sonoră specifică.
Proba 2Probă oralăProbele se notează de la 1 la 10
* Tema va fi anunțată la finalul Probei 1 din Etapa a II-a. Candidatul are la dispoziție 3 zile pentru realizarea acestui exercițiu audiovizual prezentat în format digital (fie sub formă de montaj final, fie sub formă de material ales și înșirat în ordinea cronologică a acțiunii).
Teme pentru suita de fotografii
A înșela. A stagna. A evita. A deschide. A arata. A fugi. A accidenta. A interveni. A elibera. A coborî.
FILMOGRAFIEEste obligatorie vizionarea tuturor filmelor din repertoriul de concurs.
FILMOGRAFIE
Cineaști străini
Cineaști români