Ultima actualizare 02/04/2025 12:37:13
Acest program de studii, cu o durată de trei ani, este adresat celor care doresc să exploreze particularităţile și specificul fotografiei și le oferă posibilitatea de a învăța mecanisme și tehnici de captare și prelucrare a imaginii, în condiţii artistice și profesioniste. Studenții au, totodată, ocazia de a dezvolta competențe de cercetare și inovare prin intermediul tehnologiilor creative și prin intermediul unor cursuri complementare de istorie și economie (cu aplicaţie pe fotografia documentară și fotografia comercială), design, istoria și teoria artei.
Programul a luat naștere ca răspuns la cerința pieței de muncă actuale, iar unul dintre obiectivele sale prioritare este introducerea ocupației de fotograf cu studii superioare în COR (Clasificarea Ocupațiilor din România).
Înscrierea se face obligatoriu online prin accesarea platformei 2BitsEDU.Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Portofoliile complete se postează electronic la înscrierea pe platformă cât și portofoliul cu 20 fotografii va fi predat Comisiei în prima zi de examen (proba scrisă). Portofoliul fizic trebuie să coincidă cu cel înscris inițial pe platformă. Candidatul trebuie să se asigure că toate elementele solicitate se regăsesc în portofoliu și pot fi accesate, în caz contrar neputând fi admis în examen.
Instituția va pune la dispoziția candidatului, dar numai în urma înscrierii pe platforma Edubits, un folder pe o platformă securizată unde acesta poate urca documentele solicitate, folder la care nu au acces decât instituția și candidatul. Accesul la platformă va fi comunicat pe adresa de e-mail folosită la înscriere.
ÎNSCRIEREPENTRU ÎNSCRIERE, CANDIDAȚII TREBUIE SĂ PREZINTE UN PORTOFOLIU OBLIGATORIU CARE CONȚINE:
ÎNSCRIERE
20 de fotografii realizate de candidat, alb/negru sau color, compuse în format exclusiv orizontal(fotografiile vor fi depuse la înscriere doar în format digital; iar sub formă de print vor fi aduse însala de examinare la proba orală a concursului de admitere – format minim 18/24, maxim 30/40)
Proba 1PROBĂ SCRISĂProba se notează cu note de la 1 la 10
Proba 1
Comisia va pune la dispoziția candidaților cinci fotografii, aceleași pentru toți (print pe hârtie fotografică A4), iar candidații vor redacta o lucrare scrisă, în care să evidențieze mijloacele de expresie vizuală din fotografiile vizionate.Criterii de evaluare ale lucrării scrise:
Proba 2Probă practică – fotografieProba se notează cu note de la 1 la 10
Proba 2
Realizarea unei suite de trei fotografii pe suport digital, compuse exclusiv pe orizontală, din care să rezulte o relație între două personaje.Va exista o singură temă pentru toți candidații și anume:: „Executați o suită de trei fotografii din unghiuri și încadraturi la alegere, în interiorul platoului de film al UNATC, folosind două personaje și cel puțin cinci obiecte de mobilier sau recuzită din cele puse la dispoziție (care trebuie să apară în cel puțin una dintre fotografii)”;
Proba 3Probă oralăProba se notează cu note de la 1 la 10
Proba 3
BIBLIOGRAFIE