Obiectivul general al programului de studii Masterat- Arta aplicată a teatrului de animație este de a le oferi absolvenților oportunitatea diversificării competențelor, asimilarea cunoștințelor necesare, dezvoltarea abilităților specific, prin utilizarea sistemelor avansate și a tehnicilor de lucru, din perspectiva concepţiei artistice (scenografice și regizorale), precum și dezvoltarea creativității în cadrul proiectelor individuale și colective, legate de organizarea și realizarea unui spectacol de animație în spații neconvenționale, indoor și outdoor, destinate publicului larg și nu numai.
Absolvenții acestui program de studii vor avea un nivel de pregatire superior competențelor dobândite în programele deja existente și specifice universităților de artă la nivel de licență, datorat și diversificării planurilor de invățământ, prin introducerea unor cursuri noi: teatru stradal, teatru de obiecte, multimedia în spectacolul stradal, cascadorie specifică teatrului stradal, arta scenografică pentru animație stradală.
Numărul mare al organizațiilor neguvernamentale naționale și internaționale, care folosesc arta ca instrument de lucru, mai ales în spectacolele outdoor, reclamă nevoia de specialiști în acest domeniu. La nivel național s-au desfășurat proiecte cu caracter social, dar și comunitar, în care s-au implicat actori și oameni de teatru.
Ideea înființării acestui program de studii a apărut ca urmare a solicitărilor din ce în ce mai numeroase, venite din partea organizatorilor de evenimente în spații neconvenționale, din țară și din străinătate.
Înscrierea se face obligatoriu online prin accesarea platformei 2BitsEDU.
Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.
În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
ÎNSCRIERE – ÎN CURS DE ÎNCADRARE ÎN DOMENIU
La înscriere candidaţii vor depune:
a) C.V. (format Europass) al candidatului care să conţină informaţii despre studiile şi activitatea profesională
b) Scrisoare motivațională – scris (Un argument teoretic asupra direcțiilor de studiu și de cercetare din domeniul de interes al candidatului (2 – 4 pagini) – redactat la calculator în format word.
Concepția regizorală va avea maximum 5 pagini redactate la calculator în format Microsoft Word.
Proba 1
probă ORALĂ
se notează cu note de la 1 la 10
Interviu – pe baza CV-ului și a scrisorii motivaționale (5-10 min).
Proba 2
probă practică
se notează cu note de la 1 la 10
(30 – 40 minute / serie)
Susținerea unei activități pentru demonstrarea abilităților artistice prin metode de teatru, cu teme de improvizație pe baza bibliografiei de concurs. Examinarea se va face în serii de 05 – 10 candidați.
BIBLIOGRAFIE
- Cristian Pepino – Tehnica teatrului de animație , Editura UNATC Press, 2005, ISBN · 973-86996-1-4.
- Daniel Stanciu -Teatrul tradițional și teatrul cult de animație-origini și influențe, Editura ProUniversitaria, 2023, ISBN978-606-26-1683-0
Portofoliile complete se predau după înscriere, doar în format electronic. Candidatul trebuie să se asigure că toate elementele solicitate se regăsesc în portofoliu și pot fi accesate, în caz contrar neputând fi admis în examen.
Instituția va pune la dispoziția candidatului, dar numai în urma înscrierii pe platforma Edubits, un folder pe o platformă securizată unde acesta poate încărca documentele solicitate, folder la care nu are acces decât instituția și candidatul. Accesul la platformă va fi comunicat pe adresa de e-mail folosită la înscriere.
MENȚIUNI:
- Nu se admit contestații la probele orale / practice.
- Probele se notează cu note de la 1 la 10
- Nota finală este media aritmetică a celor două probe.
- Media minimă de admitere pentru locurile finanţate de la buget şi pentru cele cu taxă nu poate fi mai mică de 6,00 (şase)
CRITERII DE DEPARTAJARE ÎN CAZ DE MEDII EGALE:
- Criteriul 1. Media examenului de finalizare studii – licenţă.
- Criteriul 2. Media generală a anilor de studiu din ciclul universitar de licenţă.