Ultima actualizare 02/04/2025 12:37:01
Pe parcursul celor trei ani ai studiilor de Licență, studenții dobândesc și își consolidează o bază teoretică solidă și o fructifică prin intermediul unei practici susținute. Programa îmbină cursurile de filmologie cu cele de scenaristică, punând în lumină strânsele conexiuni dintre cele două domenii.
Prin intermediul cursurilor de istorie a filmului, teorie și analiză de film, studenții se întâlnesc cu istoria cinematografiei universale și românești, își dezvoltă gândirea critică, dobândesc abilități de analiză a filmului și pun aceste lucruri în practică scriind cronici de film și eseuri analitice.
În cadrul cursurilor de scenaristică, studenții învaţă despre specializările și caracteristicile unui scenariu de film, despre istoria scenaristicii și a profesiei de scenarist și deprind, totodată, elementele de bază ale redactării formatelor TV și ale adaptării cinematografice. Ei sunt ghidați și consiliați în scrierea de scurt și lungmetraj și se familiarizează cu etapele acestora, precum și cu diverse structuri, tehnici și metode de dezvoltare a scenariului.
Cursurile de producție de film completează organic programa, ajutând studenții să înțeleagă parcursul structurării, evaluării și promovării unei producții cinematografice.
La sfârșitul celor trei ani, studenții pot opta pentru a-și susține lucrarea de licență fie printr-o lucrare de istorie sau teorie a filmului, fie printr-un scenariu de lungmetraj de ficțiune.
Înscrierea se face obligatoriu online prin accesarea platformei 2BitsEDU.Vă puteți autentifica folosind un cont Gmail, YAHOOmail, Facebook sau Linkedin.În cazul adreselor de email (YAHOO) pot exista probleme de compatibilitate între adresa de email și site-ul de înscriere a formularului de admitere.
Portofoliile complete se predau după înscriere, în format electronic și tipărit. Candidatul trebuie să se asigure că toate elementele solicitate se regăsesc în portofoliu și pot fi accesate, în caz contrar neputând fi admis în examen.
Instituția va pune la dispoziția candidatului, dar numai în urma înscrierii pe platforma Edubits, un folder pe o platformă securizată unde acesta poate urca documentele solicitate, folder la care nu au acces decât instituția și candidatul. Accesul la platformă va fi comunicat pe adresa de e-mail folosită la înscriere.
ÎNSCRIERECANDIDAȚII AU OBLIGAȚIA SĂ PREZINTE
ÎNSCRIERE
La înscriere candidații au obligația să prezinte un CV, o motivație și un portofoliu. Toate aceste texte (CV, motivație și portofoliu) trebuie să fie scrise în limba română, cu diacritice, pe pagini format A4. Textele care nu îndeplinesc această condiție nu vor fi luate în considerare.
Proba 1PROBA SE NOTEAZĂ DE LA 1 LA 10Probă scrisă
Proba 1
O lucrare creativă scrisă pe o temă aleasă de comisie, cu accent specific audiovizual.
Proba 2PROBA SE NOTEAZĂ DE LA 1 LA 10Probă scrisă
Proba 2
Analiza unui film în primă vizionare.
Proba 3PROBA SE NOTEAZĂ DE LA 1 LA 10Probă orală
Proba 3
Colocviu de cultură cinematografică pe baza filmografiei și a bibliografiei anunțate.
BIBLIOGRAFIE
FILMOGRAFIE